Kui eelmisel näitusel Draakoni galeriis koos Gregory Slickiga 2003. aastal lähtus kunstnik autori loomingulise vabaduse ja sõltumatusega seotud teemadest, siis seekordse näituse ajendiks on kunstniku sõnul ühiskonna väärtushinnangud, hoiakud ja vaikimisi kehtestatud normid ning piirangud.
Sirje Protsin: „Võimuprobleemid tekivad igas sotsiaalses koosluses. Kui ruumis on rohkem kui üks inimene, algab võimumäng. Kuidas see lõpeb? Tulemus sõltub alati tasakaalust. Võimumängud võivad olla julmad, agressiivsed, kirglikud, segadusseajavad, mõnikord ka kained, mõttetud, vaikivad jne. Eesmärgi nimel ollakse võimelised kõigeks, tuues esile suuri konflikte, mõttetuid teravusi ja kuritahtliku vastandamist, aga ka nauditavat retoorikat, inimlike emotsioonide puhanguid ja arukaid mõttearendusi. Elu pakub ohtralt näiteid võimumängudest ja manipulatsioonidest kõikvõimalikes valdkondades.“

Näitus jääb avatuks kuni 15. augustini 2009.
Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

www.eaa.ee/draakon
Ants Juske. Tartu kunstnik lahkab Draakoni galeriis võimumängude olemust. EPL, 10.08.2009

www.sirp.ee